In de buurt

Iedereen die een beetje bekend is in Alkmaar zal beamen: De Kooimeer ligt op een toplocatie! Wat je ook wilt doen, alles ligt binnen bereik. Op slechts 600 meter een grote Albert Heijn XL, handig voor de grote boodschappen. Al kun je ook naar het Geert Groteplein aan het einde van de straat. Hier vind je een gewone Albert Heijn, een Lidl en andere handige winkels die je graag in de buurt hebt zoals een drogisterij, een vishandel en een kapper.

Het historische centrum van Alkmaar? Rij, fiets of wandel de Vondelstraat uit en voor je het weet doemt de omgeving van het Waagplein met de Singelgracht, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes op. Zoek je de dynamiek of ontspanning van een park? Dan is het Park Oosterhout niet ver weg. Binnen enkele minuten fietsen sta je midden in de vlinder- en insectentuin, maak je gebruik van de sportfaciliteiten of geniet je van een voorstelling in het Amfitheater. Even bijkomen? Je hebt hier een prachtig terras boven het water waar je heerlijk kunt genieten van al het moois om je heen.

Wil je de stad uit, dan is dit geen probleem. De N9 naar het noorden en de A9 richting het zuiden zijn vanuit De Kooimeer zo bereikt. Dan zijn Haarlem en Amsterdam ineens heel dichtbij. En wist je dat het strand van Egmond aan Zee slechts 10 kilometer bij De Kooimeer vandaan is? Dat is 15 minuten met de auto of iets langer dan een half uur fietsen waarna je kan genieten van een heerlijke cocktail of een verfrissende duik in zee.

Alles dichtbij

Vanwege de gunstige ligging in Alkmaar is De Kooimeer uitstekend bereikbaar en is alles dichtbij. Met de auto rijd je via de Vondelstraat zo het historische centrum van Alkmaar in. De andere kant op zit je binnen 1 minuut op de de A9 richting Haarlem, Amsterdam of juist de N9 richting bijvoorbeeld de kustplaatsen Egmond en Bergen.

Een andere optie is het openbaar vervoer. Buslijn 2 stopt pal voor de deur van De Kooimeer en brengt je binnen enkele minuten naar het Kerkplein in het centrum of bijvoorbeeld naar het treinstation van Alkmaar. Of pak sportief de fiets. De afstanden in Alkmaar zijn ideaal om per fiets af te leggen. Dan kun je onderweg genieten van het al moois wat Alkmaar nog meer te bieden heeft!

Verkoop gestart

Bekijk het aanbod in de woningzoeker.

Alkmaar

Dé toeristische attractie van Alkmaar is natuurlijk de kaasmarkt op Het Waagplein. Elke Alkmaarder moet dat een keer gezien hebben. Gelukkig is het centrum van Alkmaar niet ver weg. Binnen 10 minuten sta jij het tafereel met rennende kaasdragers te aanschouwen. Maar Alkmaar heeft meer, veel meer!

Naast het Waagplein met de kaasmarkt is er op en rond de pleintjes in het centrum veel plek voor horeca met onder meer terrasjes. Proef de sfeer in het historische centrum met de grachtjes, monumenten en kleine winkelstraatjes. Die winkelstraatjes vormen een mooi geheel waarmee Alkmaar al jaren in de top 10 van winkelsteden in Nederland staat. Je vindt er grote ketens, maar ook kleine boetiekjes en originele winkeltjes.

Voor wie met mooi weer in de stad wil blijven en toch graag met zijn of haar voeten in het zand zit, is Stadsstrand De Kade ideaal. Geniet hier van een relaxte zomerse vibe. Er zijn vaak live optredens en het is er zelfs mogelijk je eigen barbecueplek te reserveren. Dat hoeft niet, want je kunt er ook voor kiezen te eten in één van de vele knusse hofjes die Alkmaar rijk is. Bijvoorbeeld bij de Heeren van Sonoy. Zij zijn gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van de stad aan het Hof van Sonoy in een sierlijk ingesloten binnenstadstuin.